25 Gen 2011

001 Logo sumeria vertical

:::: Disseny de marca i packaging

La cervesa (del gaèlic cerevĭsĭa del mateix significat, vegeu la secció d'etimologia) és una beguda alcohòlica, no destil·lada, de sabor més o menys amarg. Es fabrica amb grans d'ordi o altres cereals el midó dels quals, una vegada modificat, és fermentat en aigua i aromatitzat principalment amb llúpol.

Per extensió, la cervesa és qualsevol beguda alcohòlica produïda per fermentació de cereals. És probablement la beguda alcohòlica més consumida i la més antiga, i és la tercera beguda més popular en general després de l'aigua i el te.

Producció artesana
Als anys 70, va tornar a aparèixer la idea de produir cervesa artesana. De fet, el 80% de totes les cerveses històriques són casolanes o artesanes. Les dones europees van ser excel·lents cerveseres però, com ja s'ha dit, el costum de fer-se la cervesa a casa havia desaparegut. Va tornar a brotar per l'interès que van tenir els elaboradors casolans americans en reproduir les cerveses tradicionals europees, fins al punt que importants elaboradors de talla mitjana han apostat per produir cerveses històriques i per ressuscitar receptes perdudes. Les associacions d'elaboradors i consumidors van desenvolupar (o propiciar) també la degustació i l'apreciació científica o professional de la cervesa. Aquest corrent va travessar de nou l'Atlàntic als anys 80 per arribar primer a Anglaterra i després a la resta de països d'Europa.

Sumeris
Els sumeris foren el poble que va donar origen a la civilització sumèria cap el 5000 aC i que va acabar barrejat, de fet gairebé absorbit, amb els accadis semites cap el 1900 aC. També es dóna aquest nom a la seva llengua.

L'origen dels sumeris no s'ha pogut establir. Se'ls ha suposat un origen a Pèrsia, però les proves són molt minses. Molts historiadors suposen un desenvolupament autòcton (fases de Eridu, El Obeid i Uruk, del 5000 aC al 2750 aC) continuat, amb aportacions externes de difícil determinació, iranianes o de més a l'est.

Existeixen proves arqueològiques que apunten cap al fet que els sumeris havien desenvolupat la tècnica d’elaboració de la cervesa fins a disposar, com ho menciona una relació de l’època, de molts tipus d’aquesta beguda: Cervesa ordinària d'ordi (BI-SE-BAR), cervesa blanca, negra normal (BI-GIG), cervesa negra d'alta qualitat (BI-GIG-DU-GA), roja, suau, dolça i una varietat anomenada "superior" (BI-KAL).002 Logo sumeria horitzontal

Valorar aquest article
(0 vots)
Darrera modificació el Dimecres, 30 Maig 2012 07:33
(H)elena Olcina

Cree conceptes visuals, utilitzant les últimes tecnologíes, per comunicar idees que inspiren, informen o captiven els consumidors. Treballe totes les branques del disseny (imatge corporativa, editorial, packaging, web, etc).

Lloc Web: www.hgrafic.com

Hola... estàs a hgrafic.com

Disseny web,  gràfic, editorial i un poc de fotografia

Un poquet sobre mi...

logohCree conceptes visuals, utilitzant les últimes tecnologíes, per comunicar idees que inspiren, informen o captiven els consumidors. Treballe totes les branques del disseny (imatge corporativa, editorial, packaging, web, etc).

Contacta

Les nostres dades, per si necessita un pressupost per qualsevol dels serveis citats al web i per d'altres relacionats amb el disseny gràfic. Segur que tenim la solució que està buscant!

  • Correu-e
    Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
  • Telèfon
    +34 617 517 966
  • Localització
    València